Državno prvenstvo SUP 2018

Posted by Martina 11 Jun 2018 No Comments »

PORTOROŽ, sobota, 09. junij 2018 –  SUP državno prvenstvu 2018 je v zaliv pred Bernardinom privabilo veliko število izjemnih slovenskih deskarjev z veslom.

IMG_5716

V moški kategoriji je tekmovalno polje na deski najhitreje preveslal Bojan Boštjančič iz SUP Klub, v ženski pa Manca Notar iz ŠD Ujemi ravnotežje, ki sta si prislužila naziv državnega prvaka v deskanju z veslom.  

IMG_4806

Državno prvenstvo v deskanju z veslom je letos privabilo v Portorož tekmovalce iz vseh koncev Slovenije, Hrvaške in Italije. Prvi tekmovalci so na Bernardin prispeli že dopoldan, ko se je ob 10. uri pričel uradni trening. Tekmovalno polje, dolgo 16 km, je potekalo od kopališča Bernardin, vodilo je mimo Piranskega zaliva do Fiese, za tem je sledil obrat in povratek do cilja pred plažo St. Bernardina. Tekmovanje se je uradno pričelo ob 12. uri.

IMG_4810

Po napeti tekmi je naziv državnega prvaka v deskanju z veslom v moški kategoriji osvojil  Bojan Boštjančič iz SUP Klub, kot drugi najboljši je v cilj priveslal Marko Milenkovič iz SUP Klub, med tri najboljše pa se je uvrstil še  Vid Javor Trsan iz SUP Klub . Med dekleti je naziv državne prvakinje osvojila Manca Notar iz SUP Klub, drugo mesto Neža Jarc iz SUP Klub in Natalija Fon Boštjančič SUP klub.  Med mladinci se je najbolje odrezal  Matic Ajdic iz ŠD keka SUP Klub, kot drugi najboljši pa Patrik Šime Olič iz ŠD Keka Piran..

IMG_4917

V skladu s pravili Surf zveze Slovenije in Mednarodne surf zveze (ISA) so se tekmovanja udeležili tekmovalci z deskami razreda race. Udeležba je bila dovoljena tudi tekmovalcem z napihljivo desko, napolnjeno z zrakom, pri kateri ni bilo omejitev pri dolžini, ter tekmovalcem z »allround« desko, t.j. desko v obliki surf deske.

Čedalje večja priljubljenost SUP-a je botrovala odločitvi, da se v portoroškem Športnem društvu KEKA, v sodelovanju s Surf zvezo Slovenije, odločili organizirati že peto državno prvenstvo v veslanju na deski. Alan Železnik, predsednik društva, si želi, da bi tovrstno tekmovanje preraslo v mednarodno, s čimer bi dogodek obiskovalo še več ljubiteljev tega športa tudi iz sosednjih in bolj oddaljenih držav. Seveda pa se zaveda, da bi bila brez podpore lokalnega okolja, izvedba odmevnejšega tekmovanja težko izvedljiva.

Comments are closed.

Flickr Stream

Socialni Profili

  • We on Flickr