Medulin 10.02.2014

Posted by Andrej 11 Feb 2014 1 Comment »

Delovni vikend mi ni dopustil, da bi se pridružil četici nedeljskih srfačev, ki so se zabavali na morju pri Ribiču. Slišal sem, da je Andrejček testiral novo pridobitev, slalom desko iSonic in da so bili pogoji za srfanje zelo dobri. Abstinenčno krizo sem nameraval prekiniti čim prej in tako sem se pogumno spravil na pot proti jugu Istre kljub dežju. Vožnja po avtocesti sploh ni bila dolgočasna, saj na nekaj kilometrov se je našla večja luža, ki je poskrbela za prva glisiranja 🙂 Bolj sem se bližal Puli počasneje sem vozil, ker moja Toyotica se je odzivala na aquaplaning zmeraj slabše. Na koncu avtoceste sem obupano opazoval drevesa, ki se sploh niso premikala in tako so se mi porajale prve negativne misli tipa “ura vožnje brez smisla”.
Prvi dober znak za srfarske pogoje sta bila propelerja letala, ki se vidi iz zadnjega krožnega križišča pred Medulinom. Ko sem prispel do lagune pa sem kar na glas samemu sebi zakričal “uuuuuuuuuuuuuuu, megaaaaaaaa!!!”
Tamkajšnji windsurfing klub se je letos precej razširil in sicer s pokrito teraso in šankom. Predvidevam, da bo pivo novi temelj biznis-modela 🙂
Na plaži je anemometer kazal 20 vozlov. Sestavil sem 5.2 jadro in pripravil 94 litrsko FSW desko. Jesensko-spomladanski neopren je povsem zadoščal, saj je bila temperatura prav prijetna za vožnjo brez zimske kapuce.
Na vodi sem videl še štiri srfače in približno deset kajtarjev. Kar nekaj se jih je podalo v orto orco do otoka Bodulaš, kjer so valovi bistveno višji.
Kot po navadi, ko piha v Medulinu veter vhodne – jugovzhodne smeri, je na jugozahodni strani lagune veter bolj močan. Zato sem se po dveh urah odločil zmanjšati kvadraturo jadra na 4.5, kar mi je omogočilo varčevanje z močmi in veselo srfanje do konca dneva. Prav na enih od zadnjih srfanj na desnih uzdah sem ulovil višji val, ki mi je omogočil lepo vijuganje, večkratno drsenje in špricanje vode naokrog 🙂 Skratka sem le dobil ta pravo dozo!

Andrej.

Medulin 10.02.2014

One response to “Medulin 10.02.2014”

  1. martina says:

    Lepo, lepo, vsi dobili svojo črtico:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Flickr Stream

Socialni Profili

  • We on Flickr