Proti športu

Posted by keka 25 Mar 2018 No Comments »

Zaskrbljeni in presenečeni objavljamo prejeto e-sporočilo. Komentarje pošljite na e-naslov rojec(pika)andrej(afna)gmail(pika)com. Hvala!
ŠD Keka, 2018.

Zadeva: (za direktorja g. Ukmar-ja)-Zadeva: POBUDA ZA URGENTNO OBRAVNAVANJE NENAMENSKE PORABE JAVNIH SREDSTEV ZA DOTIČNI OBJEKT, POVRNITEV VSEH TEH SREDSTEV OBČINI PIRAN (V SKLADU S POGODBO, VKLJUČNO S POVZROČENO ŠKODO) TER PREDLOG ZA SANKCIONIRANJE ŠPORTNEGA DRUŠTVA TER NJEGOVIH ODGOVORNIH OSEB (52.ČLEN ZAKONA O DRUŠTVIH)
Datum: Thu, 8 Mar 2018 10:06:24 +0000 (UTC)

Švab Iztok Vas ponovno obveščam o nelegalnem delovanju športnega društva Keka ter posledično oškodovanja javnih financ.
Pisal sem Vam že o nepravilnem prikazovanju stroškov in s tem oškodovanju občinskega denarja s strani omenjenega društva. Še vedno čakam odgovor o Vaših ukrepih glede tega.

No, zasledil sem še eno hudo kršitev š.d. Keka. Gre za hud nelegalen poseg (gradnja) v priobalnem pasu in morju ter utemeljen sum, da je za to nelegalno gradnjo porabljen občinski denar. Š.d. Keka (predsednik Alan Železnik, kot verjetno že veste) si je namreč omislil poslovno leseno zgradbo na betoniranem temelju, seveda s pripadajočo teraso, električno napeljavo,…in to samo par metrov od morja na javnem dobrem in sicer na priobalnem pasu pri Bernardinu. Zraven je še nelegalno zgrajen pomol. Zabetoniran ! V ”našem” morju !!
O tej nelegalni gradnji je pisala tudi RTV SLO (Radio Koper) v prispevku dne 21.02.2018, ki ga prilagam v prilogi 1. V njem Alan Železnik zatrjuje, da sta objekt in pomol začasna. Hkrati priznava, da za dotične objekte društvo nima dovoljenj. Ali obstaja kdo pri zdravi pameti, ki bi verjel, da je vse to nelegalno postavljanje objektov in pomola ter betoniranje (sredi zime!) le začasno?

No, pri pregledu finančnih podatkov o javnih financah, ki jih š.d. Keka pridobi od Občine Piran, sem opazil, da omenjeno društvo pridobi vsako leto celo davkoplačevalski denar za objekt. V tem primeru nelegalno zgrajen. Kot kaže: v bistvu mi vsi plačujemo te nelegalne gradnje.
V lanski pogodbi (priloga 2) med Občino Piran, š.d. Keka ter ŠIMC (podpisnik ste prav Vi, g direktor) je dotično športno društvo prejelo 383,94 € za objekt. Še dobro, da ni bil ta znesek višji in bi sedaj imeli ob morju dvonastropno zgradbo po možnosti z garažo!!! Kot jo predsednik društva tudi ima na svojem stalnem naslovu. Nelegalno seveda.

No, v 7. in 8. točki te iste pogodbe je jasno zapisano, da se sredstva ne smejo porabljati nenamensko in je kršitev sankcionirana – povrnitev sredstev ter stroškov škode. In to v enem mesecu. Za nadzor in namensko rabo sredstev je pristojen ŠIMC Piran. Ravno tako je ŠIMC dolžan to prijaviti financierju (Občini).

Ravno zato se tudi obračam na Vas. Dajem namreč pobudo za obravnavanje nenamenske porabe javnih sredstev za dotični objekt, povrnitev vseh teh Občini Piran (v skladu s pogodbo, vključno s povzročeno škodo) ter predlog za sankcioniranje športnega društva ter njegovih odgovornih oseb (52.člen Zakona o društvih).
Znano Vam je tudi, da je v pogodbi o sofinanciranju s strani občine vsaka nenamenska raba sredstev prekršek, odgovoren pa je predsednik društva.

Pa še nekaj: Pri ogledu spletne strani š.d.Keka sem opazil, da ima društvo celo cenik (priloga 3), na katerem kot storitev ponuja ležarino za plovila dolžine celo do 7 m – zunanja hramba! Ker obstaja pri dotičnem športnem društvu utemeljen sum, da je tudi za to storitev le-ta uporabljal površine javnega dobra (občinsko parcelo), Vas pozivam, da raziščete tudi to zadevo in primerno ukrepate.

Ker predvidevam, da je sedaj obdobje, ko se pregleduje vloge in podpisuje odločbe in pogodbe o koriščenju občinskih sredstev, od Vas pričakujem, da pri omenjenem š.d. Keka temeljito premislite v izogib takih nepravilnosti in blamaž.

Prosil bi Vas, da mi odgovorite na ta isti e-mail (ter po možnosti pošljete ime kontaktne osebe) in mi sporočite številko, pod katero boste vodili zadevo, in da zadevo rešite urgentno. Ravno tako pričakujem odgovor na moje poprejšnje pisanje o nelegalnem prikazovanju stroškov omenjenega društva.

Lep pozdrav,

Iztok Švab

Comments are closed.

Flickr Stream

Socialni Profili

  • We on Flickr