Rok Puvar @ Zandvoort SUP Europa Cup

Posted by keka 02 May 2012 No Comments »

Objavljamo reportažo člana kluba Keka Roka Puvarja, ki se je udeležil SUP tekmovanja Battle of the Coast 22. aprila 2012.

Slo666 – Rok Puvar

Letošnjo sezono sem začel z evropskim pokalom v SUPanju, STAND UP PADDLE je trenutno najhitreje rastoči  vodni šport. Tekma je bila na Nizozemskem v obmorskem mestu ZANDWOORT. Pogoji na vodi so bili čisto nasprotje razmeram v Sloveniji, val se lomi prisoten pa je tudi močan tok in veter. Dva dni sem se privajal na lokalne pogoje in tretji dan je bilo tekmovanje v disciplini beach race. 7km dolgo proga oz. štirje krogi, ki se začnejo in končajo z tekom po plaži. Priavljenih nas je bilo 36 tekmovalcev. Valovi so zunaj dosegali do 2m, veter je pihal z močjo 25 vozlov in več prisoten pa je bil tudi močan tok v smeri vetra.

Polje je bilo postavljeno, da smo prvo štartali proti valovom, veter in tok pa sta bila iz leve smeri. Po obratu smo peddlali v smeri toka in vetra na naslednji boji pa se je začela komaj prava bitka, kjer smo peddlali priti toku in vetru, valovi pa so prihajali iz strani. Tok in veter sta bila tako močna, da se ob veslanju proti njima nisi premaknil niti za milimeter naprej. Tako smo morali veslati bočno na tok in veter, da smo dobili na višini in se nato nekako spustili nazaj, da si prišel do naslednje boje.

Vmes sem seveda imel srečo, da se je bočno name zlomil val, ki je bil večji od mene, kateremu sta  sledila še dva. Po treh rolah pod vodo in izgubi ogromno višine sem nadaljeval boj proti naslednji boji. ( v Zandwoortu je tako plaza kot morsko dno celotno sestavljeno iz mivke, posledica močnega  toka je, da se dno nenehno spreminja, kar povzroča plitvine vedno na drugih mestih  zato se val lomi vedno drugje, tako se dogaja, da je na enem mestu val velik 2m tri metre vstran pa je val že pol manjši). Po obratu boje je sledil del proti obali in veslanje z valom. Pogoji  na dan tekmovanja so bili tako težki, da nas je je bila na koncu uvrščenih samo ena četrtina prijavljenih.

Na koncu sem zasedel 9. mesto zadovoljen, da sem končal  po tako težkih pogojih, ki jih niti na piranski punti ne vidimo pogosto. Sledil je spoznavni večer Amsterdama:) in pot domov. Naslednja tekma je SUPer surfers challenge v Zagrebu, ki je nekakšen duathlon mešanica teka in supa.

Galerija slik organizatorja je tukaj.

Roku čestitamo za pogum in se mu zahvaljujemo za reportažo.

Keka team.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Flickr Stream

Socialni Profili

  • We on Flickr