Skip to main content

Rezultati državno prvenstvo SUP 2019

By 03/06/2019Novice

PORTOROŽ, nedelja, 2. junij 2019 –  V nedeljo je pred Bernardinom potekalo že šesto državno prvenstvo v deskanju z veslom (SUP).

Tekmovanje je v zaliv pred Bernardinom pritegnilo številne ljubitelje te športne discipline, ki je v Sloveniji čedalje bolj priljubljena. 

Na prvi regati, kjer so se pomerili izkušeni tekmovalci, je na 6. SUP državnem prvenstvu v moški kategoriji zmagal Bojan Boštjančič iz SUP Klub-a, v ženski pa Natalija Fon Boštjančič tudi iz SUP Klub-a. Med mladinci je bil najhitrejši 18-letni Patrik Šime Olič iz ŠD Keka Piran, med mladinkami pa 18-letna Maja Dovžan iz SUP Klub-a.  

Šesto državo prvenstvo v deskanju z veslom, ki je minilo v znamenju sonca in vročine, je letos privabilo v Portorož skupno le 16 tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije in Italije.

Čas za ogrevanje in prosti trening je potekal pred Bernardinom od 10. do 12.30 ure, ko je bil start prve regate. Tekmovalno polje, dolgo 18 km, je potekalo med Portorožem in Strunjanom. Po napetem in napornem tekmovanju je naziv državnega prvaka v deskanju z veslom v moški kategoriji osvojil Bojan Boštjančič iz SUP Klub, kot drugi najboljši je v cilj priveslal Marko Milenkovič iz SUP Klub-a, med tri najboljše pa se je uvrstil še  Tomaž Jensterle iz SUP klub-a. V ženski kategoriji je naziv državne prvakinje osvojila Natalija Fon Boštjančič iz SUP Klub-a, drugo mesto Hana Pušljar iz Tiki Team in tretje mesto pa Maja Dolžan iz SUP klub -a.  Med mladinci se je najbolje odrezal  18-letni Patrik Šime Olič iz ŠD Keka Piran, med mladinkami pa 18-letna Maja Dovžan iz SUP Klub-a.

V Športnem društvu KEKA Piran, ki je v sodelovanju s SURF zvezo Slovenije organiziralo tokrat že 6. državno tekmovanje v tej disciplini, so bili z udeležbo tekmovalcev in potekom državnega prvenstva zadovoljni. Seveda pa podpora lokalnega okolja za izvedbo odmevnejšega tekmovanja bi bila težko izvedljiva, zato zahvala  donatorjem in sponzorjem.

REZULTATI

OPEN

1.     Bostjancic Bojan SLO SUPklub
2.     Toso Leonardo ITA MPH
3.     Milenkovič Marko SLO SUPklub

 

Drzavno – zenske

1.     Fon Bostjancic Natalija SLO SUPklub
2.     Pušljar Hana Tiki Team
3.     Dolzan Maja SUPklub

 

Drzavno – moski

1.     Bostjancic Bojan SLO SUPklub
2.     Milenkovic Marko SLO SUPklub
3.     Jensterle Tomaz SLO SUPklub

 

Drzavno – mladinci

Moski
1.     Olič Patrik Sime SLO Keka
Zenske

1.     Dovzan

 

Maja

 

SLO

 

SUPklub

2.     Makar Tjasa SLO SUPklub

Drzavno –  napihljivi

1.     Mohorič Gregor SLO Tiki Team
2.     Bauer Klemen SLO Tiki Team

 

Drzavno –  moski nad 45. let

1.     Bostjancic Bojan SLO SUPklub
2.     Matjaz Denis SLO SUPklub

 

Drzavno – zenske nad 35. let

1.     Fon Bostjancic Natalija SLO SUPklub
2.     Pušljar Polona SLO Tiki Team

Leave a Reply