Skip to main content

Sodelovanje in podpora pri izvedbi Odprtega Evropskega prvenstva za razred Optimist

By 05/10/2020Novice

ŠIMC Piran – Direktor
Vsi klubi in društva (Jadralni center Portorož) Obala 6-b

6320 PORTOROŽ

Portorož, 23.09.2020

Zadeva: Sodelovanje in podpora pri izvedbi Odprtega Evropskega prvenstva za razred Optimist

Spoštovani,

kot ste že seznanjeni, je Jadralni klub Pirat Portorož naknadno dobil organizacijo odprtega Evropskega prvenstva za razred Optimist. To bo posebna priložnost, da kljub izpadu pomladanskega regatnega programa z odpovedano Sailing Point Velikonočno regato, kljub težki situaciji izpeljemo pomembno prvenstvo.
To bo potekalo med 18. in 25.oktobrom letos. Do danes je na prvenstvo prijavljenih 288 tekmovalcev iz 33 držav(!), ki jih bo spremljalo okoli 70 trenerjev in vodij ekip. Poleg tega bo prisotnih še okoli 30 sodnikov, funkcionarjev ter delegatov. V zahtevni organizaciji in izvedbi bo sodelovalo predvidoma okoli 60 prostovoljcev iz več obalnih in slovenskih klubov.
Dogodek se bo odvijal na področju kluba Pirat, Jadralnega centra Portorož ter hotelskega kompleksa Bernardin, kjer bodo udeleženci nastanjeni. Regate bodo potekale v osrčju najlepšega Jadranskega zaliva – Piranskega zaliva. Prireditev podpirata tudi Občina Piran in Hotelski kompleks Bernardin, predvsem logistično ter storitveno.

V skladu s tem naprošamo in želimo tudi podporo in sodelovanje vseh uporabnikov JCP ter vašo – kot upravljalca prostora. Zahteve Svetovne jadralne zveze (WS), Združenja razreda Optimist (IODA) ter naše Vlade oz. NIJZ so zelo nazorne in natančne, zato so priprave kot tudi izvedba zelo zahtevne. Vsled temu bomo tudi potrebovali vse razpoložljive prostore in površine: ploščad, mali hangar, zgornje pisarne in prostore, parkirišče.

Časovnica do pričetka dogodka, ki smo jo v grobem obravnavali že na sestanku 18.09.2020, je namenjena predvsem kot izhodišče za sodelovanje in podporo vseh deležnikov in bi bila sledeča:
– 9.oktober – skupno čiščenje ploščadi ter hangarjev in odstranjevanje vseh plovil, jadrnic, prikolic ter drugih objektov – 10. in 11.oktober – priprava Bernardinskega parkirišča ter ploščadi JCP (izris in označevanje mest za sodelujoče ekipe)

– 12. oktober – postavljanje šotorov na parkiriščih in na ploščadi
– od 14. do 25.oktobra – prekinitev vseh ostalih dejavnosti na področju JCP
– od 15. do 18.oktobra – pripravljalna regata – »Halloween«
– od 15. do 19.oktobra – meritve jadrnic in opreme sodelujočih na Evropskem prvenstvu
– od 18. do 25.oktobra – na področje JCP imajo dostop samo akreditirane (predhodno najavljene) osebe – 19.oktobra – otvoritev Evropskega prvenstva
– 20. do 24.oktobra – regate za Evropsko prvenstvo
– 24.oktobra – podelitev in zaključek Evropskega prvenstva
– 25.oktobra – odhod udeležencev Evropskega prvenstva

Prosimo za sodelovanje vseh deležnikov, za izpraznitev oziroma ureditev vseh razpoložljivih prostorov ter morebitno podporo na tehničnem, kadrovskem in tudi drugih področjih. Načrt (tloris) področja objavimo in sporočimo naknadno. Za pojasnila ali vprašanja je kontaktna oseba koordinator Organizacijskega odbora, Mitja Margon (Gsm: 041-418899).

V upanju na pozitiven in hiter odziv se vam vnaprej zahvaljujemo. Jadralski pozdrav,

Mitja Margon

Predsednik JK Pirat
Koordinator Organizacijskega odbora Opti Euro 2020

Leave a Reply