Skip to main content

Nakazilo 1% dohodnine ŠPORTNEMU DRUŠTVU KEKA

By 20/02/2021Novice

Kot že v preteklih letih lahko državljani R Slovenije namenijo del dohodnine, ki jo prispevajo državi, namenijo (donirajo) nevladnim organizacijam, političnim strankam ali sindikatom.

Na tem seznamu je tudi. ŠPORTNO DRUŠTVO  V enem od protikoronskih zakonov je vlada vnesla spremembo, da lahko dohodninski zavezanci povečamo sredstva, ki jih doniramo omenjenim organizacijam. Prej si lahko doniral največ 0,5 % svoje dohodnine in te odstotke si lahko tudi razdelil na več organizacij. Seštevek seveda ni smel presegati 0,5 %. To željo oz. spremembo si moral javiti Fursu do decembra v tekočem letu, da je to veljalo za prihodnje leto. Tokratna sprememba je prinesla spremembo višine  (iz 0,5 % na 1,0 %) donirane dohodnine in če si prej moral javiti do 31.12., da je tvoja zahteva veljala za tekoče leto, je to za leto 2020 datum 31. maj 2021. Tudi zdaj seštevek, če to razdeliš na več organizacij, ne sme presegati 1 %.

Postopek je hiter in enostaven,  če ste registrirani na  edavke.

V kolikor boste to opravili ročno, si pač sprintate obrazec, vanj vpišete svoje podatke in pristojen finančni urad (regijski: Ljubljana, Celje, Maribor itd..). Na spodnji del vpišete podatke upravičenca:

Naziv upravičenca: ŠPORTNO DRUŠTVO KEKA      Davčna številka: 15852601   Višina: 1 %. Tako izpolnjen obrazec pošljete na naslov pristojnega finančnega urada (naslov najdete na internetu). Žal je v času epidemije osebno oddajanje oteženo.

Na edavke se z lahkoto registrirate preko pametnega telefona. Za telefon si naložiš aplikacijo edavki in s pomočjo gesla dostopaš do strani. Stvar je dokaj koristna, saj lahko preko te strani komuniciraš recimo za oddajo napovedi dohodnine, za olajšave za vzdrževane družinske člane, za doniranje dohodnine, za oddajo drugih dokumentov itd….Za uporabniško ime se uporablja vaša davčna številka.  Postopek oddaje obrazca preko edavkov je naslednji:

  1. opraviš registracijo
  2. klikneš na Letno odmero dohodnine
  3. klikneš na Namenitev del dohodnine (do 1%) za donacije
  4. klikneš na  obrazec elektronska oddaja

V ta obrazec vpišeš davčno številko upravičenca (ŠPORTNO DRUŠTVO ) :

 15852601 in višino, ki jo doniraš:    1 %

Potem vlogo oddaš.

Leave a Reply